Werken in Brussel-Zuid van 14/10 tot 8/11

Van maandag 14 oktober tot en met vrijdag 8 november voert Infrabel werken uit om de infrastructuur in Brussel-Zuid te moderniseren.

Tijdens deze periode gaan de interviews op het CGVS gewoon door.

De werken zullen een impact hebben op bepaalde piekuurtreinen van en naar Brussel-Zuid. Een aantal treinen wordt omgeleid naar de stations Brussel-Schuman, Brussel-West, Merode of Schaarbeek. Andere treinen rijden helemaal niet.

Vanuit Brussel-Schuman voorziet de NMBS een aansluiting naar Brussel-Zuid. Een andere optie is om vanuit Brussel-Schuman met de metro te rijden naar het Zuidstation (metrolijnen 1 of  5 tot Kunst-Wet, waar je overstapt op metrolijn 2 of 6).

Vanuit de stations Brussel-West (metrolijn 2 of 6) en Merode (metrolijn 1 of 5 tot Kunst-Wet, waar je overstapt op metrolijn 2 of 6) geraak je eveneens met de metro naar het Zuidstation.

Vanuit het station Schaarbeek neem je tram 92, stapt uit in Kruidtuin, en rijdt van daar verder met metrolijn 2 of 6 naar het Zuidstation.

Raadpleeg voor al deze alternatieven de website van de NMBS www.belgiantrain.be/nl/news/works-brussels-south en die van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB www.stib-mivb.be

De NMBS meldt dat alle andere treinen die dagelijks Brussel-Zuid, Brussel-Centraal en Brussel-Noord doorkruisen, normaal rijden. Je kan dus ook deze treinen nemen om te reizen naar en van Brussel.

09 oktober 2019
Nieuw adres CGVS