Versoepelingen covidmaatregelen

Het CGVS versoepelt de covidmaatregelen bij de werking van het onthaal en de organisatie van de persoonlijke onderhouden in 2 fases.

Vanaf woensdag 11 mei is er geen mondmaskerplicht meer in de wachtzaal en tijdens de persoonlijke onderhouden op het CGVS. In alle gehoorlokalen mag een vijfde persoon (bv. voogd of vertrouwenspersoon) aanwezig zijn.

Vanaf 13 juni valt de social distancing regel weg in de wachtzaal en gehoorlokalen. Ook het plexiglas in de gehoorlokalen verdwijnt vanaf die dag.

We blijven echter aandacht hebben voor de veiligheid en gezondheid van iedereen. Daarom schenken we bijzondere aandacht aan ventilatie en blijven de CO2 meters aanwezig. Handgel en mondmaskers blijven aanwezig voor wie dit wenst.

Wie ziek is of symptomen heeft, komt ook niet naar het persoonlijk onderhoud.

Vanaf 13 juni heropent het onthaal van het CGVS ook het loket (tussen 10 en 11u30 en tussen 14u30 en 15u30). Voor het afgeven en ophalen van documenten is het nodig om een afspraak te maken via cgra-cgvs.Advocate@ibz.fgov.be. Een adres wijzigen of informeren naar de stand van zaken van een procedure kan zonder afspraak.

Tijdens de covidperiode voerden we een systeem van gespreide starturen in. We zullen dit systeem in de toekomst deels behouden. Vanaf 13 juni zijn de nieuwe starturen 8u30, 9u, 9u30 en 13u, 13u30, 14u. Uitzonderlijk kan een persoonlijk onderhoud om 10u starten.

10 mei 2022

Informatie over de asielprocedure op maat van de asielzoeker, vindt u op : asyluminbelgium.be.