Landeninfo

Laatst toegevoegde rapporten

11 aug 2016

De crisis in Burundi vindt haar oorsprong in de controverse over het derde mandaat van president Nkurunziza. Vanaf april 2015 trad de politie met werden overmatig gebruik van geweld op tegen betogingen in de hoofdstad Bujumbura en elders in het land, volgens HRW en AI.

02 aug 2016

Dit rapport is het resultaat van een samenwerkingsproject tussen het Commissariaat-generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS) in België samen met het Europees Asielondersteuningsbureau (EASO).

Dit rapport is een update van het veiligheidshoofdstuk van het COI-rapport “Pakistan: Country overview” (augustus 2015) van EASO.

03 mei 2016

Vijf jaar na de Jasmijnrevolutie, tijdens welke de Tunesiërs massaal werden gemobiliseerd tegen de sociaal-economische onrechtvaardigheden en de afwezigheid van democratie, lijkt het politieke leven minder gespannen, ook al signaleerden de media onlangs grote ruzies binnen de Nidaa Tounes-partij.

Alle rapporten (23)

Afghanistan

Dit rapport is een update van het COI-rapport “Afghanistan Security Situation” van EASO, dat werd gepubliceerd in januari 2015. Dit rapport werd opgesteld door specialisten inzake informatie over landen van herkomst van de COI-units of van de asielinstellingen die worden vermeld als medeauteurs in de danksectie, samen met het Europees Asielondersteuningsbureau (EASO).

In de periode van januari tot en met augustus 2015 kwamen in Jalalabad tussen de 200 en 299 aan het geweld gerelateerd incidenten voor. Dat is een stijging ten opzichte van een gelijkaardige periode in het jaar ervoor.

Burundi

De crisis in Burundi vindt haar oorsprong in de controverse over het derde mandaat van president Nkurunziza. Vanaf april 2015 trad de politie met werden overmatig gebruik van geweld op tegen betogingen in de hoofdstad Bujumbura en elders in het land, volgens HRW en AI.

Guinee

Guinee beschikt over een wetgeving die onzedige of tegennatuurlijke handelingen met een individu van hetzelfde geslacht veroordeelt.

Volgens informatie van de mensenrechtenorganisaties en de vereniging ter verdediging van de rechten van homoseksuelen Afrique Arc-en-Ciel Conakry, is er geen gerechtelijke vervolging of veroordeling wegens het feit homoseksueel te zijn of wegens het praktiseren van homoseksualiteit. Avocats sans frontières Guinée (ASF) registreert echter voor 2013 een procedure wegens onzedige handelingen.

Volgens de meeste bronnen zijn de meest frequente genitale verminkingen bij vrouwen type I en II, zoals die worden geclassificeerd door de WHO. Type III of infibulatie is zeldzamer en is soms het resultaat van een slechte genezing van een besnijdenis.

Irak

De negen zuidelijke provincies van Irak zijn niet rechtstreeks verwikkeld geraakt in het offensief dat ISIS in juni 2014 inzette in Centraal-Irak. Dit met uitzondering van het noorden van Babil, waar IS heeft geprobeerd om via de verkeerswegen ten westen en zuidwesten van Bagdad aanvalsroutes naar de hoofdstad te openen.

Pagina's

Contact

Voor asielzoekers

WTC II

Koning Albert II laan, 26A
1000 Brussel

Voor bezoekers

WTC II

Koning Albert II laan 28-30

1000 Brussel

Op zoek naar meer specifieke ‘contact’informatie? Alle contacten zijn te vinden op Contact .